FUNDACJA S.O.S. dla ZWIERZĄT - adopcja psów i kotów - fundacja, z ostatniej chwili

Z ostatniej chwili
FundacjaZ ostatniej chwili

Wykorzytaliśmy już wszystkie środki finansowe w kwocie 5000 zł przekazane przez Firmę ArcelorMittal Poland, z siedziba w Dąbrowie Górniczej. Środki w całości przekazaliśmy na profilaktykę, leczenie, zabiegi operacyjne i kastracje psów i kotów. Jesteśmy bardzo wdzięczni za okazaną pomoc. Brakuje słów aby pięknie i wystarczająco podziękować. Mówimy więc najprościej - DZIĘKUJEMY!

Marzec 2017 - otrzymaliśmy dotacje w kwocie 5 000 zł. od naszego długoletniego Sponsora i Przyjaciela naszej Fundacji  - Firmy ArcelorMittal Polska z siedzibą Al. Józefa Piłsudskiego 92, w Dąbrowie Górniczej. Środki te wykorzystamy niebawem, zgodnie z przeznaczeniem. Z całego serca dziękujemy za ponowne wspieranie naszych działań!

Nowy podopieczny z ryjkiem!

Malutka świnka podrzucona do sklepu zoologicznego na AKSie teraz u nas!

KOLEJNA EDYCJA PROGRAMU,
W zakładzie karnym w Wojkowicach zakończona!
Więcej w dziale edukacja.

WEŁNA MINERALNA
Dziękujemy Firmie URSA za wełnę mineralną!

PROGRAM RESOCJALIZACYJNY

W ZAKŁADZIE KARNYM

W WOJKOWICACH

Ruszyliśmy  z kopyta.
Teoria zakończona, lekcje z sędzią, weterynarzem, behawiorystą, szkoleniowcem i z nami, uwieńczone sprawdzianem wiedzy już za nami.
Teraz praktyka.
Psiaki biorące udział w szkoleniu to: Kermit, Nero, Setka, Burbon, Felix, Misiek, Alf, Laluna.
Więcej o programie w dziale edukacja:

ZAKOŃCZYLIŚMY PROGRAM i czekamy na kolejną edycję z kolejnymi psiakami!

Z psiaków, które brały udział w programie dom znalazły: Burbon, Setka, Alf

AWUEFALIA
Dzięki uprzejmości władz Akademii Wychowania Fizycznego w Katowicach, braliśmy udział w  awuefaliach.  Mogliśmy zaprezentować działania naszej fundacji oraz dostaliśmy zgodę na kwestowanie.

HAPPENING
Dzięki przedszkolakom, które organizowały i brały czynny udział w imprezie- zorganizowano happening w Chorzowie.
Dziękujemy za dary rzeczowe dla naszych podopiecznych.
Czworonogi biorące udział w imprezie to pies Dżerba- dogoterapeuta i kucyk Kefirek.

KOCIARNIA " KOCIKĄT " OTWARTA !!! ;-)

Dzięki pomocy wolontariuszy,oraz  ekipy z zakładu karnego  w Wojkowicach, nasze kociaki mają w końcu swój KOCI RAJ

UNIWERSYTET POMAGA

Od 1 do 15 grudnia 2011 r w ramach projektu "Uniwersytet pomaga"  na terenie wydziałów Uniwersytetu Śląskiego zostanie przeprowadzona zbiórka darów na rzecz zwierząt przebywających w schroniskach w Katowicach i Sosnowcu.

Więcej w dziale

UWAGA!

Gdy mówię "adoptowałem", to myślę...

Głównym celem działania naszej Fundacji jest adopcja. Jaki sens ma ratowanie zwierzęcego życia jeżeli nie damy mu potem szansy na spokojne, radosne życie szczęśliwego kota, konia lub psa   w JEGO domu?

Wielu naszych podopiecznych stanowi cześć  - nieodłączną swoich ludzkich rodzin. Ponieważ wiele zwierzaków ciągle czeka na swoja szansę, chcemy zachęcić do adopcji ich potencjalnych opiekunów przedstawiając doświadczenia tych , którzy już sie zdecydowali.

Prosimy - opiszcie nam swoje doświadczenia związane z adopcja zwierzęcia, wasze wspólne życie. Opowiedzcie nam co myślicie kiedy mówicie "adoptowałem", "przygarnąłem", "dałem dom".

Czekamy na relacje w formie pisanej, fotograficznej i filmowej. Chcemy zamieszczać je na naszej stronie a następnie wydać w formie drukowanej

Ślijcie  pliki na naszego fundacyjnego maila lub tradycyjną drogą listy i zdjęcia na adres pocztowy. Koniecznie napiszcie kiedy adoptowaliście milusieńkiego i jak ma na imię!